Nejspíš virus na facebooku - Timeline

Dnes se mi stala divná příhoda na FB a o tom bude tento rychlý článek. Celé to začalo tím, že mi přišla zpráva od "Přítele" a ta mě celkem zaujala. Jednak jsem nevěděl, že jsem si ho dal do přátel (máme 5 společných) a pak si říkám, co mi tím chce asi říct ;-). Když jsem na link ve zprávě klikl, nestačil jsem se divit :D Vyskočila na mě stránka "co něco chtěla" a jediným lákadlem (co si pamatuji) bylo video bez náhledu. Na to já pochopitelně kašlu a nic neotvírám ani nestahuji.

Tak a to byla celkem legrace, až než jsem zjistil, že mi ten "pacholek" vložil také svůj příspěvek na moji Timeline. Když si pak náhodou z "doporučované" stránky stáhnete do počítače ještě nabízený EXE soubor, tak máte vymalováno.

Vkládat na Timeline mám nastaveno "Jenom JÁ"

Kódy "jkdnm079zfr, k2oqrt9ms4i, f7p7sexw29" a jiné nejspíš určují nakaženého uživatele, aby se dalo vysledovat jakým směrem se FB virus šíří, ale je to jen můj první dojem. Dle mého je to celé díky jednomu našemu známému, kterého jsem objevil na Timeline "pacholka" mezi 19ti dalšími.

Snad si na mě brzy nevzpomenete ;-)

Dávejte si pozor, buďte opravdu opatrní na co klikáte, uvědomte si, že ne všichni to myslí dobře. O tom, že mám na facebooku jen přátele, již dávno pochybuji, ale také nejen proto mám i svůj blog, kde se mohu svobodně vyjadřovat :-) doufám...

Asi bude třeba přidat ještě obrázky, jak to vlastně vypadá a další informace, které časem získám. Rozhodně jsem si v nastavení facebooku uškrtil vše "jak to jde", ale co je to asi platné, když i přesto mi "Přítel" vložil na Timeline "příspěvek" :( je to VÁŽNĚ K ZAMYŠLENÍ.

Moje soukromá diagnóza "FB viru"

FB virus 2014 dost narušuje moje soukromí! Píše mi na ZEĎ "zavirované" příspěvky a to se mi nelíbí. Jednoduše by se mohl infikovat každý, kdo si klikne. Je třeba pak asi 2x špatně kliknou na "to co se hýbe" a je vymalováno.

Závěrem bych rád poznamenal, že jsem rád za ostatní sociální sítě, které nejsou tak děravé (zatím). To, že na můj Timeline (ZEĎ) někdo umístí příspěvek bez mého vědomí a přes "zákaz" ve FB nastavení mě opravdu minimálně znepokojuje.

Vím kam klikám a co to způsobí? To je to o co tady běží...

Již dávno není ani pro mě problém poslat z Vašeho emailu (jmeno123@seznam.cz apod. tedy i Vašeho!) na Váš libovolný email co budu chtít. Při klikání na odkazy je to to samé, pokud si myslíte, že klikáte na odkaz ze své banky... nemusí to tak být.

Na téma FB virus najdete na internetu jednoduše řadu článků a proto asi nemá cenu tady něco psát, ale jeden link za všechny: https://www.facebook.com/help/226527600691713

Poznámka: akcie FB jsou momentálně (2014-12-16) -3,04% (74,65) a tržní kapitalizace 216 978,20 mil. USD. Asi to začnu sledovat.



Nejspíš virus na facebooku - Timeline #2 Nejspíš virus na facebooku - Timeline #3


| 3,510 dnů

komentovat článek
1x komentář
zhlédnutí: 20514x | denní průměr: 5.84