Můj první příspěvek

Můj první příspěvek do mého blogu píši ještě do databáze. Za pár týdnů se tomu nejspíš zasměju :-). Zatím je kus práce za mnou a ještě větší určitě přede mnou, mám totiž větší plány, než se mi v začátku zdálo. Zatím má určitě čas registrace a správa Vašich účtů společně s mailingem. Mám to vymyšlené podobně jako na ostatních sociálních sítích, například: Napíšete někam komentář a pak jste informováni o tom, když nastane nějaká akce. Mailingu bych se rád věnoval v dalším článku podrobněji.

Budu rád, když se na mém blogu každý návštěvník rychle zorientuje a najde zde to, co ho sem asi z nějakého vyhledávače, nebo sociální sítě přivedlo. Když jsme u vyhledávání, tak rozhodně stojí za vyzkoušení. Najdete ho vpravo nahoře (zatím, ale rád bych to zachoval) a výsledku Vašeho požadavku odpovídají hodnoty následujících tabulek.

  • title = titulek
  • description = krátký popis stránky
  • text = celé tělo textu, které se chystám rozdělit na 3 části
  • foto = mám v plánu hledat i ve fotografiích :-)

Právě jsem kontroloval a lehce i " vystyloval " tento seznam, bude to chtít ještě doladit. Na vyladění toho bude mnohem víc, nejsou dodělané komentáře, ale na LiquidWebEngine.cz už je používáme a tak to nebudu vymýšlet celé. Rád bych představil již funkční věci a to jsou například archiv, náhodné články, seznam podle návštěvnosti... další funkce budu časem určitě dodělávat. Celý systém si dělám pro sebe, ale když si budete chtít můj blog (jako systém) vyzkoušet sami a začít také "blogovat", budu rád, když se mi ozvete. Mj. programuji i jiné věcičky :-) pexeso + 18 :D

mailing, komentáře, newsletter

Jen v rychlosti a pár bodech vysvětlím "co tím chtěl básník říci".

  • Newsletter jak už ho všichni známe jednoduše obstará aby se všichni zaregistrovaní pomocí emailu dozvěděli o nové článku na blogu. Bylo by fajn, kdyby to fungovalo automaticky po zveřejnění článku. Mám to v plánu, stejně jako RSS a jiné informační kanály. Podobně jako tomu je na demu LiquidWebEngine.cz a podobně.
  • Komentáře půjdou jednoduše vkládat ze stránek a jejich správa z uživatelského rozhraní musí být též triviální. Co se komentářů týče, je toho určitě mnohem víc a předpokládám, že se bude komentovat i na sociálních sítích po sdílení, které obstarají základní ikony (momentálně) v pravé části blogu.
  • Mailing?, asi bych to slovo měl dát do uvozovek :-) myslím tím pochopitelně jen rozesílání mailů, například, když Váš komentář bude na mém blogu někdo komentovat. Je možné, že to celé vymyslím i jinak. Podmínkou komentování by byla registrace emailové adresy, na to si nejspíš uděláme časem anketu.

fotografie a fotogalerie

  • foto = úvodní fotografie, která prezentuje článek
  • fotogalerie ke článku, neomezený počet

Závěrem bych Vám poděkoval za čas, který jste věnovali tomuto článku a věřím, že se na můj blog budete rádi vracet. Mj. berte to s rezervou, do značné míry budu tento blog používat na poznámky, ale doufám, že Vás to moc neodradí ;-).



Můj první příspěvek #1 Můj první příspěvek #3 Můj první příspěvek #4


RSS | soubor (video, pdf): prvni-prispevek.mov

| 3,671 dnů

komentovat článek
1x komentář
zhlédnutí: 3437x | denní průměr: 0.94